SITEMAP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SITEMAP

 

 

GVA 220123

 

PERSOONLIJK INTERESSEERDE HET ME NIET WELKE KLEUR JE HAD, TOTDAT…

je mijn ras begon te beschuldigen voor jouw problemen. - Jouw politieke overtuigingen interesseerden me niet, totdat je begon mij te veroordelen voor de mijne.-- Het interesseerde me niet waar je geboren was, totdat je mijn historie wilde uitwissen en mijn voorouders beschuldigde van al jouw huidige problemen.-- Het interesseerde me niet of je welgesteld of arm was, totdat je zei dat jij gediscrimineerd werd toen ik werd gepromoveerd, omdat ik harder werkte.-- Het interesseerde me niet dat jouw opvattingen anders waren dan die van mij, totdat je zei dat mijn opvattingen verkeerd waren.--

Nu interesseert het me wel! Nu zijn mijn geduld en tolerantie op. En ik ben niet de enige die zich zo voelt, er zijn miljoenen van ons die hetzelfde voelen… en we zijn het zat!!!

Geplaatst/vertaald door: E.J. Bron  (via Twitter; “ Elna “) ( www.ejbron.wordpress.com )

HOE IS HET IN GODSNAAM MOGELIJK.......?

Tien verdachten uit het grote voetbaldossier ‘Propere Handen' hebben een deal gesloten met het openbaar ministerie. Als ze een stevige zak geld op tafel leggen, hoeven ze zich niet voor de rechter te verantwoorden .

Joris Van der Aa - December 2022 GVA

De vermeende witteboordencriminelen die aan een vernederend strafproces kunnen ontsnappen, zijn niet de eersten de beste. Het gaat onder meer om de voormalige Antwerpse burgemeester Patrick Janssens, die als CEO van Racing Genk betrokken zou zijn geraakt bij de zwartgeldcircuits in het voetbal. Maar ook een gerenommeerde zakenman als Bart Verhaeghe raakte verstrikt in het door en door corrupte voetbalwereldje. Door een deal te sluiten met het openbaar ministerie, ontsnappen ze niet alleen aan een duur en vernederend proces, ook hun strafblad blijft maagdelijk wit. Justitie bespaart tijd en geld die ze aan andere processen kan besteden, en zorgt voor wat extra centen in de staatskas.

Het gevaar is wel dat gewone burgers op den duur het verschil niet meer zien tussen afkopen en omkopen. Zeker omdat de deals tussen het openbaar ministerie en de verdachten geheim worden gehouden. Heeft de gewone burger niet het recht om te weten hoeveel de voetbalbobo's hebben betaald om aan hun proces te ontsnappen? Of heeft de kiezer niet het recht om te weten hoeveel een voormalige burgemeester, of de voorzitter van een mutualiteit, op tafel legt voor een blanco strafblad?

De vraag is ook of politici, zakenlui en andere witteboordencriminelen zich nog wel laten afschrikken door de wet, als ze hun proces toch kunnen afkopen in geval van betrapping. De vraag dringt zich zelfs op of het justitiële wheelen en dealen niet tot recidivisme leidt..........

Sommige witteboordencriminelen horen thuis achter de tralies, en niet in de loungebars van  Knokke !

 

‘Het blauwe fabriekje is een ruïne'

Jean-Marie Dedecker (LDD) KNACK 4/12/22

….

Aan Bart Somers' politieke ontdekking, Sihame El Kaouakibi, hebben de inktkoelies al een vette kluif. ...

Bijna een kwarteeuw lang maakt de Open VLD onafgebroken deel uit van de federale regering en leverde in drie legislaturen zelfs de premier, Verhofstadt en De Croo. Ondertussen hebben we de boeren van hun land verjaagd, hebben we het ondernemerschap kapot belast en onze maakindustrie naar China verhuisd. Onze universiteiten werden woke, onze technologie is buitenlands en onze eigen energievoorziening hebben we afgeschakeld. We zijn in niets nog zelf bedruipend maar we spelen wel het OCMW van de wereld.

…..

Dwaallicht Guy Verhofstadt plunderde al de pensioenkassen van parastatalen zoals Belgacom en Belgocontrol om die miljarden te storten in zijn bodemloze begrotingsput. Hij versjacherde onze elektriciteit aan de Fransen voor zijn “ golden share ”, en verkwanselde ons patrimonium met dubieuze sale & leaseback-operaties aan exotische palmboomvennootschappen. De lusten voor vandaag, de lasten voor morgen of anders gesteld A près nous le déluge . Beter dan N-VA Kamerfractieleider Peter Deroover kan het niet verwoord worden:  ‘Er zitten mensen in de gevangenis die minder schade hebben berokkend dan Verhofstadt.'

Lachaert werd door zijn partijleden op het voorzittersschild gehesen met de belofte terug een rechts liberaal programma uit te voeren, zoals de kernuitstap ongedaan maken, meer fiscale autonomie voor Vlaanderen, een streng migratiebeleid…. Maar eenmaal in zijn zetel verketterde hij alles wat hij aanbeden had. Alles voor Alexander, niets voor een ande

r…. Hij ( Lachaert )vergat alleen nog het licht uit te doen. Dat zal gebeuren in 2024.

 

Miljardenwinsten voor Amerikaanse oliereuzen 28/10/22 om 15:48 Trends Bron : Belga

De Amerikaanse olie- en gasbedrijven ExxonMobil en Chevron hebben alleen al de afgelopen drie maanden samen 31 miljard dollar verdiend aan de hoge energieprijzen. Dat is 14 miljoen dollar per uur. … Ook Europese olie- en gasbedrijven verdienen vandaag handenvol geld aan de energiecrisis. Het Italiaanse energiebedrijf Eni was goed voor een kwartaalwinst van 3,7 miljard euro, Shell verdiende 6,7 miljard dollar en het Franse TotalEnergies 6,6 miljard dollar.

Zwarte olijven zonder pit: hoe zit dat dan?

Wie aandachtig oplet in de supermarkt of de speciaalzaak, ziet natuurlijk niet alleen maar grote, groene olijven zonder pit opduiken. Er zijn ook zwarte pitloze exemplaren: maar hoe kan dat dan, als die net rijp zijn en daardoor te zacht om de pit eruit te kloppen? Ze lijken net zo mooi, stevig, rond en glanzend te zijn als de paarse. “Dat zijn geen andere soorten”, legt Goktepe uit. “Dat zijn gewoon groene olijven die na het pekelen in water gezet worden met een zwarte, eetbare kleurstof. Het gaat hier over  de toevoeging van E597 , een soort van kleuring of verf voor de groene olijf. Dat gebeurt omdat mensen ook olijven zonder pit willen eten die zwart en rijp zijn, het is een kwestie van voorkeur." Het is dus niét zo dat zwarte olijven altijd volledig nep zijn, maar wanneer je de pitloze zwarte exemplaren tegenkomt, kan je er van op aan dat het om kunstmatige zwarte olijven met kleuring gaat.

Ongevallen met vluchtmisdrijf 4/8/22 GVA

Maar als één van de oplossingen voor het probleem schuift hij iets anders naar voren: de invoering van het rijbewijs met punten. “Daar wordt nu al 30 jaar over gepalaverd en het staat in het regeerakkoord. Misschien is het tijd om het eindelijk eens te doen. Je voorkomt er ongevallen in het algemeen mee, maar zeker de brokkenchauffeurs zullen twee keer nadenken indien ze weten dat ze straks hun rijbewijs kunnen verliezen. Onderzoek toont aan dat het rijbewijs met punten een groot effect kan hebben.”

Oliesector verdient fortuinen: gezinnen kreunen, de aandeelhouders juichen

Terwijl gezinnen kreunen onder de hoge brandstofprijzen, knallen de champagnekurken in de directielokalen van de grote oliemaatschappijen. Terwijl de prijzen voor energie een recordhoogte bereiken en de inflatie de koopkracht van de consumenten uitholt, noteren de grote oliebedrijven recordwinsten.

In het tweede kwartaal van het lopende jaar boekte Shell een recordwinst van 11,5 miljard dollar, een stijging met ruim een kwart tegenover het eerste kwartaal, en ook dat was een record. Het Franse TotalEnergies zag zijn winst verdrievoudigen tot 5,7 miljard dollar. BP boekte een winst van 8,5 miljard dollar. Ook Exxon Mobil rapporteerde voor het tweede kwartaal een recordwinst. Met een nettowinst van 17,9 miljard dollar werd het record van 16 miljard dollar, dat dateerde van 2012, overtuigend gebroken. Chevron boekte 11,6 miljard dollar winst.

België, Wallonië en Brussel zakken steeds dieper weg in financieel drijfzand.

Het tekort van 31,5 miljard euro zal nog stijgen, want de facturen van alle plannen van onze regeringen om bedrijven en gezinnen te helpen om de komende maanden de hoge energieprijzen op te vangen, zijn niet inbegrepen. Zo zal een uitbreiding van het sociaal tarief zeker 1 miljard euro extra kosten. En dan zijn er ook nog de verlenging van de lagere btw en accijnzen en ondernemingen die opnieuw op tijdelijke werkloosheid overschakelen. De bodem van de schatkist lijkt weggeslagen.

Daarbij komt dat we geen buffers hebben om zo'n schok op te vangen. Daar wordt al enkele decennia op gewezen. Want nadat België tijdens de periode 1992 – 1999, onder premier Jean-Luc Dehaene (CD&V), erin was geslaagd om met veel bloed, zweet en tranen het begrotingstekort terug naar bijna nul procent te brengen en de staatsschuld naar een aanvaardbaar niveau, volgde tot 2007 het premierschap van Guy Verhofstadt (Open VLD) dat voor onze overheidsfinanciën funest was. Toen Verhofstadt in 2008 even interim-premier was, constateerde hij: ‘De kas is leeg.'

Die lege kas was het gevolg van zijn beleid. Want ondanks de dalende rente en goede conjunctuur werd door de paars-groene en zeker de paarse regering onder leiding van Verhofstadt geen financierings–overschot opgebouwd. Integendeel, we noteerden opnieuw tekorten. Ondanks mooie woorden over een Zilverfonds werd er geen spaarpot aangelegd om de vergrijzingskosten van vandaag op te vangen. Ondertussen nam de regering- Verhofstadt de pensioenfondsen van onder meer Proximus over om de begroting op te smukken, met als gevolg dat we vandaag nog steeds de rekening betalen, want de overheid keert nu de pensioenen van de statutaire Proximus-ambtenaren uit, enkele honderden miljoen per jaar.

Ook daarna werd er geen deftig begrotingsbeleid gevoerd, de kas bleef leeg. Ondanks waarschuwende rapporten van …. ( Knack)

Er is geen geld”,

Zo gooien onze politici de handen steevast in de lucht. Die reactie maakt het verhaal van de haperende computer en onleesbare CD-rom alleen maar pijnlijker. Het geld was er wel, maar werd helaas aan andere zaken uitgegeven. Bijvoorbeeld aan glazen kooien voor terroristen, die men nu weer moet afbreken. Hoeveel computers met Firefox-software zou men wel niet kunnen kopen voor het geld dat daar in Brussel werd versmost? Nog een voorbeeldje? Deze week raakte ook bekend dat de Belgische Staat terrorist Nizar Trabelsi een schadevergoeding van bijna 100.000 euro moet betalen omdat de voormalige minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) hem had uitgeleverd aan de Amerikanen, nog voor hij was uitgeprocedeerd. Hoeveel computers had men kunnen aanschaffen met het belastinggeld dat dankzij Turtelboom in de zakken van Al Qaida belandt?

En tot slot nog dit. Een aantal lezers stelde ons bezorgd de vraag of onze uitleveringsbarometer op last van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in beslag was genomen. We kunnen die lezers gedeeltelijk geruststellen. De uitleveringsbarometer hangt hier nog altijd op de crimi-desk van Gazet Van Antwerpen . Of ze nog functioneert, is een andere vraag. Er zit al maanden geen beweging in. Of om Albert Contador te parafraseren: cero, cero, cero, cero, cero, cero, cero, cero …

GVA 24/10/2022

“Bij kernaanval op het Westen is de eerste atoombom voor ons”: inlichtingenexpert schetst somber beeld voor ons land

  De Belgische veiligheidsdiensten zijn onderbemand, ondergefinancierd en het wemelt er van de politieke benoemingen, pesterijen en machtsmisbruik. Ze staan bovendien niet bijster hoog aangeschreven bij pakweg de Amerikaanse CIA of de Britse MI6, van wie ze wel afhankelijk zijn voor levensbelangrijke info. Want ons land is, als hoofdzetel van de EU én de NAVO, het gedroomde doelwit voor een aanval. “We hebben alle redenen om ons grote zorgen te maken”, zegt inlichtingenspecialist Kenneth Lasoen (UA/Clingendael).

Frank Poosen

Woensdag is het nagelnieuwe Cyber Command van het leger officieel ingehuldigd, een component met computerkrakers die de vijand op het web zullen bekampen. “Geen minuut te vroeg”, zegt inlichtingen- en veiligheidsexpert Kenneth Lasoen (37), uit wiens koker die cybercomponent kwam. “Al drie grote cyberaanvallen hebben we moeten doorstaan  (op het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat van Defensie en op de kanselarij van de premier, red .). Het mag duidelijk zijn dat we een gewild doelwit zijn.”Daar moeten we ons zorgen over maken, zegt Lasoen. “ We zijn helemaal niet klaar om welke aanval dan ook te voorkomen. De toestand bij onze veiligheidsdiensten is een janboel. Te weinig mensen, te weinig middelen, vastgeroeste structuren en politici die nog altijd liever de andere kant op kijken als het echt spant. Alles is kapot bespaard.”

NAVO uitschakelen

In vredestijd is dat logisch, zegt hij. “Geld dat naar veiligheidsdiensten gaat, rendeert pas als er niks gebeurt. Dat is lastig natuurlijk.” Maar omdat in ons land zowel de Europese Unie als de NAVO is gevestigd, mogen we daar eigenlijk nooit compromissen over sluiten. “We mogen ervan uitgaan dat we  ground zero  zullen zijn bij een conflict waarbij de NAVO betrokken is. De NAVO is het eerste doelwit om uit te schakelen. Als er een kernaanval op het Westen komt, is de eerste atoombom voor ons.” …. “De Staatsveiligheid is een stuurloos schip. Dat is op een moment dat de wereld in brand staat heel erg zorgwekkend.”…

“Op dit moment zijn ze ( de veiligheidsdiensten) met handen en voeten gebonden en hebben ze noch de mankracht noch de middelen om het te doen. Gevolg: de buitenlandse inlichtingendiensten doen hier gewoon hun goesting.”

Al is het niet al kommer en kwel. “Onze veiligheidsdiensten worden wel degelijk geroemd om bepaalde zaken. Welke? Dat wordt strikt geheim gehouden. Bovendien is onze sterkte vooral onze ingewikkelde staatsstructuur. Je kan ermee lachen, maar voor een vreemde mogendheid is het zo goed als onbegonnen werk te weten bij wie ze precies moeten zijn als ze willen infiltreren. Dan proberen ze een marginale senator te beïnvloeden omdat ze denken dat ie macht heeft.”

Ons land heeft zelf geen spionnen, nooit gehad. Een bewuste keuze, op die manier kunnen we ook niet betrapt worden op spionage. Het gevolg is dat we heel erg afhankelijk zijn van de bondgenoten – Amerika voorop – om te weten wat er speelt in de rest van de wereld ..

Het moet beter, zegt Lasoen. “Want zoals het nu is, is het ronduit zielig. Voor heel Europa overigens. Poetin doet zijn goesting. Je hoeft geen historicus te zijn om de parallellen te zien met 1938, toen Hitler Tsjechoslovakije annexeerde. Een jaar later stond hij in Polen en iets daarna hier bij ons. Poetin stopt heus niet in Oekraïne.”

Tenzij de geruchten waar zijn. Verschillende media - niet van de minsten - en niet nader genoemde goed ingelichte bronnen menen te weten dat Poetin zwaar ziek is. “Het is waar”, zegt Lasoen. “Poetin heeft prostaatkanker, een zware vorm. Het gaat echt niet goed met hem. Dat is iets wat bij inlichtingendiensten is geweten, en ik heb het ook via externe bronnen die heel betrouwbaar zijn. Zijn dagen zijn geteld.”

 

 

.
Home  |  Woning  |  Merksplas  |  Prijzen  |  Contacteer Ons   |  Familie Vermolen
All Rights Reserved 2006 Jos Vermolen